Регион

Падна забраната за пиене на водата в още 3 села

Възстановява се използването на водата за пиене и приготвяне на храна в димитровградските села Бодрово, Радиево и Ябълково, съобщават от РЗИ-Хасково.

Заповедта е във връзка с получени протоколи от изследване на водата за естествен уран в четири димитровградски села. Уранът не е в норма в село Сталево, където забраната за ползване на питейната вода остава.

Haskovo.info припомня, че преди месец падна забраната за пиене и готвене на водата в други 6 села – Крум, Горски извор, Черногорово, Воден, Скобелево и Крепост.

Забрана има и за симеоновградските Дряново и Свирково и маджаровското Бориславци, където уранът е малко над нормата. Остава и забраната за пиене на водата в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
разтревожен
разтревожен
15.07.2017 18:20 18:20

Моля ви,вчера имаше статия за зеолитната вода или по- точноСЕВТОПОЛИС защо не разрешихте коментари за да ни стане по-ясно каква е тази вода,пише ,че се е появила на пазара от месец,моят цех хората пият вече четери години .Ако някой има информация за тази вода нека пише.

ИЛО
ИЛО
16.07.2017 10:30 10:30

ЛЪЖА! НИЕ ГОДИНИ НАРЕД ПИЕМ ТАЗИ ВОДА!

Back to top button