Девет площадки срещу градушки изграждат в Харманли

Регион
Градушка

Девет площадки за противоградова защита ще бъдат изградени на територията на община Харманли, съобщават от кметството.

Представители на Иизпълнителна агенция “Борба с градушките”, експерти от Министерството на земеделието и областната земеделска служба вече са направили оглед на подходящи за целта терени, които ще бъдат предложени на гласуване от общинските съветници на предстоящото заседание на общинския съвет още този месец.

Нуждата от съществуването на противоградни площадки е изключително належаща от дълго време, тъй като един от основните поминъци на хората в региона е земеделието. Към този момент реколтата на земеделците е подложена на огромен риск от унищожение от градушки.

След настояване от страна на ръководството на община Харманли вече е ясно, че защитните съоръжения ще бъдат изградени на девет места на територията на общината, като целта е да се обхване цялата обработваема площ.

Още новини

loading...

Един коментар по “Девет площадки срещу градушки изграждат в Харманли

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.