Любопитно

Любимец посрещна гости от Бабаески

По покана на клуб „Приятели“ при читалище „Братолюбие-1884“ в Любимец гостуваха представители на Организация „Солидарност“ от община Бабаески, Турция. Членове на организацията са изселници от България, които живеят в турския град.

Приятелската делегация бе водена от Председателя на организацията Фатма Йозкан, която също е с български корен. Визитата е продължение на създадените приятелски, партньорски и добросъседски отношения между двете общини Любимец и Бабаески, а целта е да бъде запазена традицията в опознаването на културата и бита на хората от двете страни на границата.

По време на посещението, гостите имаха възможност да се запознаят с различни забележителности в града, както и да посетят обновени сгради по различни проекти като: НУ „Христо Ботев“, спортните зали и спортните площадки в града, да разгледат отблизо читалище „Братолюбие-1884“ и др. След това, гостите бяха поканени на домашно приготвен обяд в клуба на жените.

Приятелите от Турция бяха посрещнати от секретаря на читалището Евгения Стоянова, секретаря на общината Христо Христозов и председателя на клуб „Приятели“ Валя Бозалиева. Домакините допълнително засвидетелстваха своето уважение, като бяха подготвили подаръци и сувенири на своите гости.

В разговорите, членовете и на двата клуба изразиха желание за последващи организирани посещения, по различни поводи в партньорските общини. Обещаха си да не прекъсват създадената добросъседска традиция и да продължат да обменят знания и опит в различни направления като култура, изкуство, кулинария.

Гости

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Валентин Георгиев
Валентин Георгиев
19.07.2017 12:19 12:19

Боже, тази Евгения Стоянова не е ли онази крякаща баба, която си мисли че може да води тържества и сватби? Много ми е забавна, на толкова години а си мисли,че е актуална и вика и кряка и едно и също приказва. Водеща била, писала се така във фейсбук. Кой ли още я кани, ама сигурно взема по 100-тина лева и за това я викат… тц тц тц!

Back to top button