Регион

Пак крият бижута в сутиени, хванаха 2600 парфюми на Капитан Андреево

Златни накити на стойност 31 146 лв. задържаха при два случая митнически и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При първия случай на 13 юли около полунощ контрабандните бижута са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул-Букурещ. За превозното средство е подадено искане за щателна митническа проверка от служители на Гранична полиция. Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране.

При щателна митническа проверка се установява, че в личния багаж на пътуваща в автобуса румънска гражданка са укрити полиетиленови пликове с недекларирани накити от жълт метал. Открити са общо 160 обеци, синджири, пръстени и гривни, които според направената от вещото лице експертиза са от 14-каротово злато с общо тегло 394 грама, на стойност 23 640 лв.

При втория случай на 18 юли лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция е селектиран за щателна митническа проверка. При личен преглед на една от пътничките в автомобила са открити, укрити в сутиена и в дамската чанта, златни накити с общо тегло 125.1 грама на стойност 7 506 лв.

Бижутата са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.

На нарушителките, румънска и българска гражданки, са съставени актове по Валутния закон като им са иззети по 520 евро за обезпечения на евентуални вземания по съставените актове.

506 контрабандни парфюми и тоалетни води открити още при съвместни проверки на пункта.
Малко преди полунощ на 13 юли на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристига автобус с турска регистрация с четиридесет пътника.

В съответствие с указанията за реда за взаимодействие между Главна дирекция „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“ за извършване на съвместни проверки на граничните контролно-пропускателни пунктове на външни граници, от служители на Гранична полиция е подадено искане за щателна проверка на превозното средство и пътниците.

Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. При извършената митническа проверка се установява, че в естествена кухина, на мястото на фабричния резервоар на автобуса, са укрити 506 парфюм и тоалетни води от различни световноизвестни марки.

Укритите парфюми, които е установено, че са собственост на една от пътничките, румънска гражданка, са задържани.

На нарушителката е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение от 500 евро, 1100 щатски долара и 3350 румънски леи.

От началото на месец юли до момента митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали близо 2 600 парфюми и тоалетни води с логото на световноизвестни марки.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button