Хасково

ХАС казва до месец дали ще касира изборите в Ябълково

Хасковският административен съд ще се произнесе в срок до месец дали ще се касират частичните избори за кмет в димитровградското село Ябълково.

Днес бе даден ход на делото по жалба на ГЕРБ. От партията считат, че изборните резултати са опорочени. Причината е, че в навечерието на изборите беше задържан Велко Велков от селото за търговия с гласове.

Съд

Haskovo.info припомня, че изборите на 2 юли спечели независимият кандидат Костадин Атанасов, за когото гласуваха 369 от избирателите. Кандидатът на ГЕРБ Вангел Попов получи 321 гласа. И двамата бяха в съдебната зала.

Адвокатът на жалбоподателя поиска делото да бъде спряно, докато приключи разследването за купуване на гласове и произнасянето на наказателния съд за евентуалния виновник. От ответната страна обаче изразиха несъгласието си с това, защото не е относимо към настоящото дела, а и процесът за купуването на гласове може да се проточи с години по отделните инстанции. В крайна сметка съдът отхвърли предложението.

От Общинската избирателна комисия – Димитровград заявиха, че изборният ден е протекъл спокойно, без нарушения и никакви жалби. Така те определиха решението си за избран кмет за законосъобразно. Междувременно Атанасов вече положи клетва за кмет.

Съд

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button