Регион

Родственица на Васил Левски гостува в Ябълково

Пра-пра племенницата на Васил Левски Христина Богданова се срещна с жителите и гостите на димитровградското село Ябълково.

Първото гостуване на родственицата на Апостола в димитровградското село беше част от тържествата посветени на 180-годишнината от рождението му.

Богданова заяви, че Левски е обединявал хората, както преди смъртта си, така и след нея. По думите й ако всеки един от нас прави това, в което е най-добър и посвети живота и силите си на кауза в полза на хората, можем да смятаме, че спазваме заветите и идеите на Апостола.

Христина Богданова разказа съхранени в родовата й памет интересни факти за детството, живота, семейството и дейността на Левски.

Пред паметната плоча на Васил Левски венци и цветя поднесоха кметът на селото Костадин Атанасов, читалищни дейци от Ябълково и съседни села и граждани.

Последваха изпълнения на мъжката фолклорна група от читалище „Христо Ботев“ с. Дъбене, и певческата група на местното читалище „Христо Ботев 1871“. Програмата завърши с прожекция на документален филм за първия интернационален таен революционен комитет основан в Ябълково и неговата връзка с Апостола на свободата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button