Хасково

Започват проверки на камиони и автобуси

От днес до 30 юли на територията на България и останалите страни от Европейския съюз ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите, съобщават от МВР.

Тя се осъществява по линия на Европейската организация на службите на Пътна полиция (TISPOL). У нас проверките са организирани съвместно от органите на Пътна полиция и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, но ще участват и представители на Икономическа и Криминална полиция. Криминалистите ще следят за превоз на нелегални имигранти, трафик на хора, наркотици, оръжие и транспортиране на крадени стоки.

По време на проверките ще се следи и за наличието на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, както и за платена винетна такса.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button