Хасково

Приеха 15 малчугани в Детско през уикенда, хеморагична треска повали мъж

15 малки пациенти са приети в Детско отделение на хасковската болница само през уикенда, потвърдиха за Haskovo.info от МБАЛ.

От отделението уточниха, че сега върлуват вируси и много деца са с висока температура, ларингити и бронхити. Отделно има алергии, ухапани от насекоми.

Има и деца с различни видове интоксикации от медикаменти, перилни препарати, инсектициди и алкохол. От отделението посочиха, че през летните месеци родителският контрол е по-слаб и в Детско постъпват 14 – 15 – 16-годишни, злоупотребили с алкохол.

През Спешно отделение през уикенда са преминали 148 човека, от които 83 са приети в болницата. Освен в Детско, най-много хоспитализирани има в Урология – 12, Хирургия – 11, Инфекциозно – 9 и Кардиология и АГО – по 8.

През изминалата седмица в Хасковска област е регистриран единственият случай в страната на Кримска-Конго хеморагична треска. От РЗИ съобщиха, че става въпрос за мъж от Тополовградско, който се е лекувал в ямболска болница и вече е добре. Инфекцията се предава от заразени кърлежи.

През седмицата в Хасковско има още 29 със стомашно-чревни разстройства и по един с варицела и остър вирусен хепатит.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митю Клявката
Митю Клявката
24.07.2017 19:01 19:01

Къде е КМЕТА????
Къде е РЗИ????
Не стигат другите беди,ами и КЪРЛЕЖИ ще ни изтребят!!!!
Соня Димитрова и бай Добри Беливанов да се взимат в ръце!!!!
Соняяя стига си ланкала студени ракии в р-т Орфей!!!!!

хххх
хххх
24.07.2017 21:43 21:43

На такъв гъз ,такъв прът.Ще ва бият мангалите и ще им гледате децата.Иначе много знаем…….

Back to top button