Любопитно

Богата празнична програма за 70-годишнината на Димитровград

На 2 септември Димитровград ще отбележи своята 70-годишнина. По традиция празничната програма е разгърната в рамките на една седмица, като тази година тя ще започне от 26 август и ще завърши с кулминацията на събитията на 2 септември.

Концерти, спортни и културни прояви, изложби, лятно кино, футболен мач на асовете от звездната `94, демонстративен мач по тенис, откриване на ретро-апартамент от времето на соца, каскади и много други забавления очакват гражданите и гостите на Димитровград.

Музикален парад на военни оркестри, гвардейци и мажоретки с участието на Националната гвардейска част ще оцвети с колорит и впечатляващо шоу централния площад на града на 29 август (вторник), когато ще стартират събитията на пл. „България“. Следващата вечер е посветена на поп-фолк любителите с изпълненията на примата на поп-фолка Глория и нейната дъщеря Симона, която спечели сърцата на зрителите в последното издание на „Гласът на България“.

Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл ще пеят и танцуват на празничен концерт за наслада на всички любители на българския фолклор в четвъртък вечерта. Ценителите на евъргрийните в станалият вече традиционен, в програмата за празника на Димитровград, пиано-бар на открито ще се забавляват в петък с култовия Пейо Филипов от легендарния софийски пиано-бар „Camino“.

Васил Найденов е звездата на 2 септември, когато Димитровград ще чества 70 години от своето създаване. Изпълнителят на едни от най-големите български хитове ще зарадва публиката с грандиозен концерт от сцената на пл. „България“.

Програмата по повод празника стартира с демонстративен мач по тенис на корт с едни от най-големите имена на българския тенис – капитана на националния отбор, Тодор Енев и един от най-изявените ни играчи по двойки в световния тенис, Матей Пампулов. Турнир по спортен бридж е другото ново събитие, което ще зарадва любителите на комбинативната игра. Съботният ден е изпълнен със забавни игри и състезания, каскади с мотоциклети и АТВ-та, а купона ще завърши подобаващо с рок-концерт под наслова „Rock the Night“ на популярни и местни рок легенди.

Неделният ден обещава същата наситена емоция от разнообразни събития и прояви, когато 10:30 ч. за децата е планиран Детски панаир, с множество работилници и атракционни. По същото време ще бъде отворен ретро-апартамента, който пресъздава духа на времето от първите години на града, като събитието е наречено атрактивно „#70yearsdimitrovgrad“. Там родителите, бабите и дядовците ще могат да покажат на децата какъв е бил животът им преди повече от петдесет години. В неделната вечер, насред прохладата на парка пред библиотеката, ще може да се гледа култовият български филм „Оркестър без име“. Специално за среща с гражданите идват две от най-големите имена във филма и любимци на няколко поколения българи – Катерина Евро и Георги Мамалев. Срещата с тях е планирана в лятната читалня на библиотеката, непосредствено преди прожекцията на филма, наречена „Един разговор за любов и още нещо“.

Същата вечер започва и програмата на сцената в парк „Марица“, на която представители на клубовете от третата възраст и на най-изявените читалища в общината ще покажат своя талант.
Изложба на Почетните граждани на Димитровград ще подреди Исторически музей по повод празника на града. В навечерието на годишнината, своя изложба ще открие и бившият министър на културата Вежди Рашидов, който е почитен гражданин на Димитровград. Други двама почетни граждани – братя Паневи ще изложат свои творби, посветени на 70 години от създаването на Димитровград. Дом-музей „Пеньо Пенев“ ще открие нов проект, който ще запознава посетителите на музея със стиховете на поета в плавен преход от външната среда към сърцевината му под надслов „Добро утро, хора! Добро утро, град!“ Градът и Поетът“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.07.2017 16:00 16:00

Браво на Димитровград, пък в Хасково като миналата година пак ще е тъпо. То от такъв засп… кмет какво да очакваш

Анонимен
Анонимен
25.07.2017 16:01 16:01

Dobre KAZANO

Back to top button