Регион

Жалват се от боклуците на „Щъркелите“, искат повече полиция по селата

Областният управител Станислав Дечев стартира изнесените си приемни по общините в региона. Първите срещи бяха в Димитровград.

Марин Иванов информира Дечев за окаяното състояние на крайпътната чешма на паркинг „Щъркелите“ на пътя Хасково-Димитровград. Веднага след това областният управител лично провери състоянието на паркинга, местата за почивка на шофьорите и чешмата. Мястото не е поддържано, мръсно е и е абсурдно някой шофьор наистина да спре да си почива тук. Въпреки това, румънски семейства правят опити да отбият на паркинга, но при вида му, си заминават, констатира на място Дечев. Някогашните пейки са изкъртени, а коритото на чешмата е почти обрасло с трева. „Още утре ще изпратим екипи, които да почистят обекта, да извозят отпадъците, да изрежат храстите и да облагородят района на паркинга“, увериха Дечев от ръководството на Областно пътно управление.

Срещи

По време на приемната в Димитровград областният управител бе сигнализиран за проблеми с документите за пенсиониране на хора, работили в чужбина. Въпросът бе отнесен към директора на НОИ Хасково, а резултатът от този сигнал ще стане ясен до дни.

В Симеоновград хората поискаха от Дечев да съдейства за по-сериозно присъствие на държавата по места. Те настояват за допълнителни полицейски патрули, особено в ромските махали, за адекватна работа на институциите, задължителна обратна връзка с гражданите, за прилагане на мерките за възпитание и образование на подрастващите. В отговор на това Дечев припомни, че вече са в сила измененията в законодателството, според които, от есента всяко дете ще бъде в клас. „Всички държавни институции ще работят в синхрон за прилагане на тази мярка и ще бъдат безкомпромисни спрямо родителите, които не изпращат децата си на училище. За семействата, чиито деца не ходят на училище, ще се спират всички социални помощи, не само детските“, обясни Дечев. Освен това хората от Симеоновград настояват за контрол над каруците, които се движат в града и по селата. Най-често те са без номера, а конете не са чипирани.

В четвъртък приемните продължават със срещи с хората от Маджарово и Ивайловград.

Срещи

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Трендафил
Трендафил
26.07.2017 18:40 18:40

Ммм, как копира шефа си Тиквун Суджуков – веднага се обадил да почистят!? Ами досега не си ли видял това, бе, постоянно минаваш оттам! Бре, спал ли си? Виж и другите места край пътищата . заринати са в мръсотия! Иначе пътното тормози хората, продаващи плодове и зеленчуци по края на пътя.. Ами що не си чисти тоя край – нямало хора…Ама има хора да обикалят и глобяват! Булгаристан!

Анонимен
Анонимен
26.07.2017 23:02 23:02
Отговор до  Трендафил

АМИ И НАРОДА ТРЯБВА ДА ИМА ЕЛЕМЕНТАРНА КУЛТУРА И ДА НЕ СИ ХВЪРЛЯ БОКЛУКА ПО ОТБИВКИ КАНАВКИ ИЛИ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА НА КОЛАТА НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ЧИСТИ СЛЕД ТЕЗИ МИЗЕРНИЦИ!!!!!!!

Гост
Гост
26.07.2017 20:00 20:00

Какви управници сте да чакате да ви кажат къде има боклук къде дупки зеят къде уличното не свети дотам ли я докарахте. Пълни некъдърници.

Митю Клявката
Митю Клявката
26.07.2017 20:02 20:02

ПАЛЯЧО!!!!АМА НА ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА!!!!

Анонимен
Анонимен
26.07.2017 20:05 20:05

ТИКВУН СУДЖУКОВ ОБЕЩАВАШЕ ПОЛИЦАЙ ВЪВ ВСЯКО СЕЛО.И КАКТО ВИНАГИ СЕ ОТМЕТНА КАТО БИТ ПЕДЕРАСТ.

Даскала от Тракийския.
Даскала от Тракийския.
26.07.2017 20:53 20:53

То вече в града няма ченгета те искат в селата,малко са вече тея да стоят на хорските плюнки.

Аз
Аз
26.07.2017 21:50 21:50

До 2-3години не,само по селата,ами и в градовете няма да има полиция.

Back to top button