Хасково

Оранжев код за валежи, правят център срещу градушки в Хасково

Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевични бури е обявен за Хасковска област от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Очакваните сумарни количества са между 35 и 50 л/кв. м, а в планинските райони от областта – и повече. Ще има условия и за градушки.

Максималните температури ще са около 26 градуса. Времето ще остане хладно и в петък, като нова топла вълна започва от уикенда.

От областна администрация съобщават, че противоградните ракетни площадки в региона ще са 29. По настояване на областния управител Станислав Дечев Центърът за противоградна система за региона ще е в сградата на Агенцията по безопасност на храните в Хасково.

Вече са уточнени местата им в отделните общини. В Димитровград селата за изстрелване на градобитните ракети са Светлина, Ябълково, Добрич и Злато поле. В община Любимец площадките са в Георги Добрево и Лозен, в свиленградско площадките са позиционирани в Левка и в Свиленград, а в симеоновградска община са в Троян, Дряново и Симеоновград. В Стамболово има една площадка в общинския център, а в Харманли са 9. Те са разположени в Овчарово, Браница, Българин, Славяново, Иваново, Черна могила, Изворово, Бисер и Доситеево. В община Хасково площадките са позиционирани в Гарваново, Узунджово, Нова Надежда, Брягово, Стамболийски, Войводово, Книжовник и Криво поле. Всички терени са проучени и одобрени от експертите от Изпълнителната агенция за борба с градушките.

Предстои кметовете и общинските съвети по места е да дадат съгласие за терените за площадките. Имотите ще бъдат предадени за управление на Изпълнителната агенция за борба с градушките.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button