Хасково

Хасковският съд отхвърли жалбата на ГЕРБ срещу изборите в Ябълково

Хасковският административен съд потвърди решението на Общинската избирателна комисия – Димитровград за избора на кмет на село Ябълково. Това става с решение на съда от 26 юли.

За кмет в частичните избори на 2 юли бе избран Костадин Атанасов, издигнат от Инициативен комитет, за когото гласуваха 369 от избирателите. Кандидатът на ГЕРБ Вангел Попов получи 321 гласа.

Haskovo.info припомня, че ход на делото бе даден на 19 юли. В своята жалба от ГЕРБ считат, че изборният резултат е опорочен. Причината е, че в навечерието на вота беше задържан Велко Велков от селото за търговия с гласове.

По време на съдебното заседание от ОИК – Димитровград заявиха, че изборният ден е протекъл спокойно, без нарушения и никакви жалби. Така те определиха решението си за избран кмет за законосъобразно. В крайна сметка ХАС реши, че не са налице основания за обявяване на изборния резултат за недействителен. Не се установява и резултат, различен от отразения в протокола на ОИК-Димитровград, поради допусната техническа грешка или грешка в пресмятането. Оспореното решение на ОИК е издадено в съответствие с изискванията за законосъобразност, поради което следва да бъде потвърдено.

Решението на хасковския съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от обявяването му.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.07.2017 13:55 13:55

Оставете бат. Коста намира. Много ви е страх, че ще управлява кадърен и амбициозен човек.

Митю Клявката
Митю Клявката
27.07.2017 20:48 20:48

Те ГЕРБАДЖИИ не го щат ,бе!!!!
Суджуцииии,суджуци търсят…..и блага ракия!!!

Back to top button