Любопитно

Певици от Хасково и Димитровград на „Пирин Фолк“

Певици от Хасково и Димитровград са заявили участие на таз-годишното издание на конкурса „Пирин Фолк“.

Камелия Ванчева е родена на 25 февруари 1993 г. в Хасково. Пее от ранна детска възраст, а на 16 г. записва първата си авторска песен „Хасковски моми“. Завършила е основното си образование в СОУ „Васил Левски“ – Димитровград с профил музика (със специални предмети народно пеене и пиано). През ученическите си години е посещавала музикална школа в Младежки център в Хасково.

По време на музикалното си образование е била солистка в Ансамбъл за Народни песни и танци „Китна Тракия“ – Хасково.

Награждавана е със златни медали на фестивала за Народни песни и танци „Орфеево изворче“ – Стара Загора, с първи награди в Национален конкурс Музикални награди СОУ „Екзарх Антим I“ – Казанлък. Участвала е в множество фестивали, включително в Италия, Франция и Турция.

Дипломира се с бакалавърска степен по специалност „Социална педагогика и Педагогика на обучението по музика“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

На „Пирин Фолк“ Сандански 2017 г. ще се представи с изпълнение на живо на песента „Защо си, девойко, натъжена“.

Ваня Петрова е родена на 14 февруари 1986 г. в Димитровград. Завършва средното си образование в училище „Васил Левски“ със специалност „Народно пеене“. Музикален педагог й е Милена Кондева.

Членувала е в дружество „Капитан Петко войвода“ и като негов представител е участвала на Съборите на Петрова нива и Илиева нива, като от там има 3 грамоти за участие и 2 втори места.

На „Пирин Фолк“ ще се представи с изпълнение на живо на песента „Шар планина“.

На 26 август на сцената на Летния театър в Сандански в рамките на фестивала „Пирин Фолк“ ще се проведе Конкурс за авторска македонска песен. Този конкурс е единствен по рода си в България, а тази година ще се състои неговото юбилейно 25-то издание, съобщават организаторите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gecata
gecata
30.07.2017 19:12 19:12

selqnka ot selo vaglarovo troshachka

Анонимен
Анонимен
03.08.2017 0:11 0:11

Успех,Камелия!

Back to top button