В Баните искат почистване на пътя до Хасково

Регион
Приемна

Да се почиства републиканската пътна мрежа в рамките на община Минерални бани, това бе едно от основните искания на хората, които се срещнаха с областния управител Станислав Дечев.

В рамките на изнесената си приемна той разговаря с жителите на общината по редица наболели проблеми в Минерални бани. Един от тях бе поддръжката на пътя Хасково – Минерални бани.

“Това е национален курорт, първото впечатление на туристите се създава още по пътя към него. Затова е добре Областно пътно управление-Хасково да почиства храстите край платното, да оформя канавките и да се грижи за пътя до Минерални бани”, заяви кметът на общината Мюмюн Искендер.

Приемна

Още един проблем, засягащ Областното пътно управление, бе поставен пред областния управител днес. Жител на Спахиево поиска да се възстановят тръбите за поливната вода на селото. Те са ударени и спукани от машини на Пътното, при извършване на ремонт. Така на практика, в най-големите жеги, хората не могат да ползват поливна вода, оплакаха се спахиевци и поискаха съдействие от Дечев за разрешаването на проблема и възстановяване на щетите от ОПУ-Хасково.

Те поискаха и контрол над собственика на ракиения казан в селото. Според местните, отпадъците от казана се изливали направо в реката, а за да спре тази практика, те поискаха намесата на Станислав Дечев и РИОСВ-Хасково.

Областният управител, кметът и главният архитект посетиха централния парк на курорта и коментираха варианта за разширяване и облагородяване на района на парка и преминаващата от там река.

Още новини

loading...

Един коментар по “В Баните искат почистване на пътя до Хасково

  • Ох писна ни от тоя Областен, стига сте ни го навирали в очите, не става за нищо и не се харесва, май го гласите за кмет Ужас

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.