187 деца напуснаха училище в Хасковско, издирват ги 44 екипа

Хасково
Образование

187 деца в Хасковска област са напуснали училище през отминалата учебна година, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Сред водещите причини за напускането на училище са слаб успех, социални и семейни причини, има деца, които са заминали за чужбина с родителите си.

72 деца пък са отписани от училище със заповед на съответния директор. По новия образователен закон това става, след като ученикът отсъства без причина в продължение на 2 месеца.

За новата учебна година е предвиден механизъм за обхващане и задържане на учениците. Тук влизат и децата в предучилищна възраст. Сформират се екипи с представители на общините, РУО, полицията, Агенцията за закрила на детето, училищата и детските градини. Екипи са предвидени за всяко населено място с училище. Те ще издирват деца, които са напуснали училище. Ще има срещи с техните родители, като са предвидени и санкции.

На територията на Хасковска област ще действат 44 екипа. Най-много са в общините Хасково – 13 и Димитровград – 8.

Още новини

loading...

5 коментара

    • Да ги вьрнат,ама управляващите не щат,така им е по-добре. Умните хора да ги няма тука,те да крадат на воля и да купуват циганите по избори.

  • 10 души ще молят цигането да се върне в училище, а то ще им прави въртели.

  • А колко са “Формално” посещаващите училище?? Тайна е тази бройка – усилено се крие и от директори и учители.. Иначе няма пари за “ходещите хилядарки” – нали така казват на всеки ученик…

  • В механото повече от половината ученици не ходят на училище но всички си траят и крият истината. Най виновен е Хасковския инспекторат , така се присвояват всеки месец десетки хиляди лева от” уморените ” “изтормозени “учители.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.