Хасково

Венци, цветя и концерт за 114 г. от Илинденско-Преображенското въстание в Хасково

С тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в Хасково бе отбелязана 114-годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.

Официалното честване премина с участието на военнослужещи от военно формирование 52 740, духовия оркестър, а водещ на церемонията бе Петя Кенанска.

Ритуал

Слова за въстанието държаха кметът Добри Беливанов и областният управител Станислав Дечев.

Последва концерт на народен оркестър „Орлово“ при читалище „Васил Левски“ в село Орлово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
unocha _bleden @abv bg
unocha _bleden @abv bg
02.08.2017 21:33 21:33

Властта си направи МЕРОПРИЯТИЕ граждани около десетина човек и такива които бързаха на някъде Това отсъствие на гражданството показва че хората им е писнало от ФАЛША ЛЪЖИТЕ и СКУДОУМИЕТО на ВЛАСТНИЦИТЕ

Васко
Васко
03.08.2017 8:52 8:52

Ако не бяха направили нищо-щяхте да плюете що не организираха. И какво да направят за Илинден според вас? Протокола явно изисква да се поднесат венци и цветя-направили са го. Имаше речки хубави и на областния и на кмета. Така се прави. Ти какво предлагаш за честване???

Анонимен
Анонимен
03.08.2017 19:25 19:25
Отговор до  Васко

Нищо не предлагам,ходете си от ГЕРП и си чествайте,нас ни оставете на мира.

Back to top button