Регион

465 литра контрабандни препарати хванаха на Капитан Андреево

465 литра и 143 кг. контрабандни препарати за растителна защита откриха митнически и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“ при два случая, съобщават от Агенция „Митници“.

При първия на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристига автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът и пътниците в автобуса заявяват, че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране.

Превозното средство е отклонено за щателна проверка от служители на мобилна митническа група. В багажното отделение, под седалките и в личния багаж на един от пътниците, са открити 223 литра и 30 кг. препарати за растителна защита, забранени за внос в България и ЕС. На нарушителя, български гражданин, е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение от 100 долара. Той се е държал агресивно и се е опитал да осуети проверката, затова му е съставен и акт за възпрепятстване работата на митническите служители.

При втория от случаите на ГКПП „Капитан Андреево“ пристига лек автомобил, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Превозното средство е управлявано от жена, българска гражданка, пътуваща сама. На линията за митническа проверка жената е заявила, че не внася нищо за деклариране. От служители на ГД „Гранична полиция“ е подадено искане за щателна проверка на превозното средство и пътничката. При нея се установява, че багажника и купето на автомобила са пълни с общо 319 туби и пакети, съдържащи 242 кг. и 113 литра недекларирани препарати за растителна защита от 9 различни търговски марки – произведени в Турция и забранени за внос в България и ЕС. Срещу нарушителката е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Контрабандните пестициди са иззети и подлежат на унищожаване.

През изминалите два месеца, митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали общо 792.5 литра и 427.4 кг забранени за внос пестициди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button