8 щъркелчета паднаха от гнездата си

Хасково
Щъркел

8 щъркелчета са паднали от гнездата си в Хасковско през последния месец, съобщават от РИОСВ.

Сигналите за птиците в безпомощно състояние са подадени на “Зеления” телефон на Екоинспекцията. Т,к сигналите са общо 15, като от защитените видове птици са още мишелов и чухал.

След бързата реакция на експертите по биоразнообразие на всички птици е оказана помощ, след което са пуснати в естествената им среда или са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

През юли от РИОСВ-Хасково са съставили актове на два цеха за производство на гасена вар в Харманли, за това че не са представили документ за извършена регистрация съгласно изискванията на Регламент REACH.

Актове са съставени и на две физически лица за отглеждане на 200 крави без съгласуване на дейността с РИОСВ и за разораване на площ в защитена местност “Лозенски път”. Съставен е акт и са наложени две еднократни санкции на Пивоварен завод в Хасково за изпускане на отпадъчни води в Терс дере над допустимите норми.

В изпълнение на дадени предписания са закрити 5 нерегламентирани сметища, сред които са в харманлийлското село Бисер, Татарево, община Минерални бани и стамболовското Жълти бряг.
Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково са извършили през юли 120 проверки на 119 обекта. Дадени са 16 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 5 акта, наложени са 2 санкции и са издадени 2 наказателни постановления на стойност 1900 лв. Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди, са на обща стойност 7502 лв.

Още новини

loading...

Един коментар по “8 щъркелчета паднаха от гнездата си

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.