Хасково

8 щъркелчета паднаха от гнездата си

8 щъркелчета са паднали от гнездата си в Хасковско през последния месец, съобщават от РИОСВ.

Сигналите за птиците в безпомощно състояние са подадени на „Зеления“ телефон на Екоинспекцията. Т,к сигналите са общо 15, като от защитените видове птици са още мишелов и чухал.

След бързата реакция на експертите по биоразнообразие на всички птици е оказана помощ, след което са пуснати в естествената им среда или са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

През юли от РИОСВ-Хасково са съставили актове на два цеха за производство на гасена вар в Харманли, за това че не са представили документ за извършена регистрация съгласно изискванията на Регламент REACH.

Актове са съставени и на две физически лица за отглеждане на 200 крави без съгласуване на дейността с РИОСВ и за разораване на площ в защитена местност „Лозенски път“. Съставен е акт и са наложени две еднократни санкции на Пивоварен завод в Хасково за изпускане на отпадъчни води в Терс дере над допустимите норми.

В изпълнение на дадени предписания са закрити 5 нерегламентирани сметища, сред които са в харманлийлското село Бисер, Татарево, община Минерални бани и стамболовското Жълти бряг.
Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково са извършили през юли 120 проверки на 119 обекта. Дадени са 16 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 5 акта, наложени са 2 санкции и са издадени 2 наказателни постановления на стойност 1900 лв. Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди, са на обща стойност 7502 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.08.2017 19:55 19:55

ох,милото сладко щьркелче.

Back to top button