Спорт

Общинският съвет гласува по 2000 лв. награда за еврошампионките Горяна и Петя

С по 2000 лв. да бъдат наградени златните медалистки от Европейските първенства по бокс и борба, съответно Горяна Стоева и Петя Делчева, приеха хасковските общински съветници.

Предложението дойде от представителната група на „Коалиция за Хасково“. В докладната е посочено, че месец юли ще се запомни като един от най-успешните за хасковския спорт през последните години. Само в рамките на 20 дни спортната общественост в града ни изживя на два пъти позабравеното усещане от спечелването на европейска титла в два от най-обичаните и традиционни спортове за Хасково – бокса и борбата.

Петя Делчева

Този своеобразен връх в кариерата на всеки състезател достигнаха Горяна Стоева, която на 8 юли по безапелационен начин спечели шампионската титла на Стария континент при девойките до 18 г. на европейското първенство по бокс в София.

20 дни по-късно, Петя Делчева се окичи с европейското злато в Сараево, Босна и Херцеговина, след като помете по пътя към шампионската титла конкурентките си в категория до 40 кг.

Идеята е да се поощрят тези две златни състезателки. Още повече, че и на двете предстоят до края на годината състезания, за които ще са им необходими финансови средства, с които да подпомогнат спортната си подготовка. През ноември Горяна ще представя България на Световното първенство в Индия, а Петя ще участва на Световното през септември в Атина, Гърция.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.08.2017 17:57 17:57

super zaslujavat decata i samo napred

Анонимен
Анонимен
04.08.2017 19:46 19:46

Оф,помислих,че ГЕРП или комунягите са го предложили. Ама кьде ти-те бяха заети да си вдигат заплатите.

Back to top button