Хасково

Хванаха 42-годишен с 11 кила псевдоефедрин на границата, остава в ареста

42-годишният турски гражданин Серхан Бурджу е хванат на ГКПП „Капитан Андреево“ с над 11 кг. псевдоефедрин, съобщават от прокуратурата.

На 3 август, около 19 часа, на „Капитан Андреево“, на трасе „Входящи автомобили“, от Турция в България пристигнал лек автомобил „Пежо“, управляван от Серхан Бурджу По метода „анализ на риска“ автомобилът бил селектирано за щателна митническа проверка.

Дрога

При извършената проверка митническите служители открили в естествените кухини, в багажното отделение, укрити 20 найлонови пликове, пълни с насипни бели таблетки. От извършения на място полеви наркотест е установено, че таблетките съдържат псевдоефедрин – прекурсор за производство на амфетамини.

Установено е, че общото тегло на таблетките псевдоефедрин е 11,180 кг. на обща стойност 7 826 лв. Лекият автомобил, с който е извършено нарушението, е бил задържан. Разследването по досъдебното производство се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Серхан Бурджу бе оставен в ареста от Хасковския окръжен съд заради реалната опасност да се укрие. Съдът не прие оправданието на Бурджу, че не е знаел за псевдоефедрина в колата. Близки до разследването споделиха пред Haskovo.info, че най-вероятно таблетките са били предназначени за Западна Европа.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.08.2017 16:58 16:58

NE E ZNAEL…………HA NOVO 5

Митю Клявката
Митю Клявката
07.08.2017 21:31 21:31

Че и 42 годишен….вай,вай….

Back to top button