Хасково

Сформираха 44-те екипа, които ще връщат напуснали деца в училище

44 екипа за съвместна работа са формирани в Хасковска област с цел реализиране на идеята на правителството за присъствие на всяко дете в клас през новата учебна година.

Това стана ясно по време на работна среща, проведена в областна администрация. В нея участваха областният управител Станислав Дечев, един от заместниците му Ангел Божинов, началникът на РУО Хасково Красимира Джисова, представители на общините от областта, директори на училища, образователни експерти.

Сформирането на тези екипи за обхват е в изпълнение на правителственото решение за създаване на Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Целта е всички деца, които са в обхвата на задължителното образование, родени между 2001 – 2012 г., да посещават училище.

Среща

Както Haskovo.info писа, екипите, които ще работят с всяко дете индивидуално, включват представители на РУО, общините, Социално подпомагане, МВР. Към тези експерти, според спецификата на случая, ще се включват още медиатори, кметове на населени места, социални работници, представители на различни служби, имащи отношение към конкретния проблем. Числеността на екипите е различна. Всяка община е разделена на райони, а във всеки район ще работи по един екип. Най-много такива групи са сформирани в община Хасково – 13, в Димитровград екипите са 8, в Харманли – 3, Тополовград и Стамболово – по 4, Ивайловград – 5 екипа, Свиленград – 3, Любимец – 2, в Минерални бани и Симеоновград ще работи по един екип.

В четвъртък е поредната работна среща в МОН. От ведомството вече са разработили портал, който ще има директна връзка с общините, ГРАО, Социално подпомагане и МВР. На тази платформа ще се качват данните за всички деца в училищна възраст и ще може да се следи тяхното движение, промяна на населено място, училище, адрес и т.н. В момента образователните управления по региони подготвят данните за новата учебна година. Те ще подадат информация на общините за незаписаните ученици. Ще се иска справка и от Гранична полиция за деца, заминали в чужбина и отпаднали от нашата образователна система.

Началникът на РУО напомни, че ще се завиши и контролът върху неизвинените отсъствия, ще се следи стриктно за присъствието във всеки час, категорична е тя.

Haskovo.info припомня, че 187 деца в Хасковска област са напуснали училище през отминалата учебна година, от които 72 са отписани от училище със заповед на съответния директор. По новия образователен закон това става, след като ученикът отсъства без причина в продължение на 2 месеца.

Среща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Блонди
Блонди
10.08.2017 9:45 9:45

Като гледам участничките – много обнадеждаващо

Пенсионирайте баба Наска от ОУО
Пенсионирайте баба Наска от ОУО
10.08.2017 10:19 10:19

Пенсионирайте баба Наска от ОУО. Върнете уволнените и пенсионираните предварително от нея. Законът праща Наска в пенсия, а тя стои началникв общежитието, за да коли и беси всички, дето й пречат на селските вечеринки и хвалбите със снимки, където на първо място винаги е тя. Колев е омаян от безумните й фантазии и не спира щуротиите на алчната за пари и слава пенсионерка. Стига вече, бе. Спрете най-после това безумие.

Стотнк
Стотнк
10.08.2017 10:27 10:27

Пари на вятъра

Пенсионирайте баба Наска от ОУО
Пенсионирайте баба Наска от ОУО
10.08.2017 17:13 17:13

ПЕНСИОНИРАЙТЕ БАБА НАСКА ОТ ОУО ЩЕ СПЕСТИТЕ ПАРИ И НЕРВИ НА МНОГО ХОРА. ПЪК И НАЙ-ПОСЛЕ Е ВРЕМЕ ЗАКОНА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕТО ДА ДЕЙСТВА И ЗА НАХАЛНИ НАЧАЛНИЦИ КАТО ИЗКУКУРИГАЛАТА НАСКА, ДЕТО НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА Я ТЪРПИ. ОБЩЕЖИТИЕТО НЕ СПИРА ДА СЕ ТРЕСЕ ОТ ИНТРИГИ ЗА НЕЙНИЯ КЕФ. МНОГО ПАРИ ПОТРОШИ ТАЯ ЖЕНА ЗА ПАНАИРИТЕ СИ. ПОДЛУДИ ВСИЧКИ С ХВАЛБИТЕ СИ, КОЛКО Е ВЕЛИКА. КОЛЕВ Й РАЗРЕШАВА ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА И ТЯ СЕ ФРЪЦКА НАСАМ-НАТАМ. ДАЙ Й САМО СНИМКИ, ПАРИ И НАГРАДИ. НЕ СЕ НАЯДЕ НА ВЛАСТ И ОБЛАГИ.

Пенсионирайте баба Наска т ОУО
Пенсионирайте баба Наска т ОУО
11.08.2017 17:35 17:35

ПЕНСИОНИРАЙТЕ БАБА НАСКА ОТ ОУО. ИМА ЛИ ЕКИП, КОЙТО СЛЕДИ ЗА СПАЗВАНЕ ЗАКОНА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ НА НАЧАЛНИЦИ, НАВЪРШИЛИ ГОДИНИ ЗА ПЕНСИЯ. МАЙ ЗАКОНА ВАЖИ САМО ЗА РЕДОВИ УЧИТЕЛИ, ОТ КОИТО НАСКА СЕ ОСВОБОЖДАВА ПО НАЙ-БЪРЗИЯ НАЧИН, КАКТО И ОТ ХОРА, ДЕТО Й ПРЕЧАТ ДА ПРАВИ ИНТРИГИ И ПАНАИРИ. СЕЛСКИТЕ ВЕЧЕРИНКИ СА ОСНОВНОТО Й ЗАНИМАНИЕ, КАКТО И ПОЛЗУВАНЕТО НА ОБЛАГИТЕ ОТ ПОСТА НА ПОМ.ДИРЕКТОР, КОЙТО ЗАЕМА ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ. ВЛАСТ И ПАРИ, ПАРИ И ВЛАСТ. ОТ ТОВА СЕ ИНТЕРЕСУВА НАСКА И СЕГА ЧАКА НОВАТА СИ ГОЛЯМА ЗАПЛАТА. МНОГО Е АЛЧНА ТАЗИ АГРЕСИВНА ЖЕНА. СЪСИПА ЖИВОТА НА МНОГО ХОРА, ЗА ДА Е ЕДИНСТВЕНА И ВЕЧНА В ОБЩЕЖИТИЕТО. ХВАЛБИ И СНИМКИ, СНИМКИ И ХВАЛБИ…ЧАКАМЕ ПРОЕКТА ЗА ПАМЕТНИК,С КОЙТО ИСКА ДА СЕ УВЕКОВЕЧИ ЗА ПОКОЛЕНИЯТА. ГОЛЯМ РЕЗИЛ. ХАЙДЕ, ПЕНСИОНИРАЙТЕ Я НАЙ-СЕТНЕ

Back to top button