Приеха още пари за ремонтите в училищата и забавачките, чака се Беливанов да разпише

Хасково
Сесия

След дебати общинските съветници приеха да се отпуснат пари от общинския бюджет за непредвидените ремонти, извършени в двете хасковски училища и детски градини.

ОУ “Св. Иван Рилски” и ОУ “Шандор Петьофи” са пред завършване тази седмица. И в двете има множество непредвидени ремонти. Такива са извършени и в детска градина “Слънце”, като общата сума, която трябва да бъде платена е около половин милион лева. Фирмата, която ремонтира детската градина над ДНА също е извършила непредвидени ремонти и се очаква да поиска пари за тях.

Сесия

Съветникът от Коалиция за Хасково Георги Пеев заяви, че кметът Добри Беливанов може да подпише анексите към договорите и да плати на фирмите без да прехвърля отговорността на общинския съвет. Пеев се усъмни, че щом градоначалникът не подписва, значи може и да има нарушения.

Шенол Вели от ДПС пък поиска зам.-кметът Евгени Консулов да обясни от трибуната за случващото се с ремонтите. Консулов посочи къде и какво е извършено, той подчерта, че няма нарушения, а ремонтите се извършват качествено. Заради тежката зима обаче всички обекти са били спрени за по 10 дни и с толкова ще им се удължи времето за ремонт. Консулов бе категоричен, че ако няма вътрешни проблеми в общината, двете училища ще посрещнат децата на 15 септември. Парите ще бъдат включени в разчета за капиталови разходи в общинския бюджет за 2018 г. Все още не е ясно дали те ще бъдат възстановени от програмата.

Сесия

В крайна сметка общинските съветници приеха отпускането на парите с 23 гласа “за”, 4 – въздържал се и 5 – против. Пеев заяви, че е гласувал “против”, основно заради мълчанието на кмета.

След сесията Беливанов заяви пред медиите, че досега не е подписвал, защото за тази година общината няма достатъчно пари в резерва. Част от тях са отишли за чиста вода, покрай кризата с урана. Градоначалникът посочи, че за него е било важно парите да бъдат от бюджета за 2018 г. и отрече да има съмнения за нарушения при ремонтите. Така сега се очаква Добри Беливанов да подпише анексите и фирмите да издадат готовите училища, а след това и детските градини.

Сесия

Още новини

loading...

2 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.