Регион

Четири нови пожара избухнаха в Хасковско

Четири нови огнища на пожари са избухнали през последния час на територията на Хасковска област, съобщават от областна администрация.

До свиленградското село Младиново е пламнала и изгоряла плевня в частен двор, както и суха трева в околностите на стопанската постройка. Пожарът е овладян и няма опасност от разпространението му.

Край харманлийското село Орешец има запалване на сухи треви и храсти. Там огнището също е било погасено, като няма опасност за селото.

Нов пожар се е разразил в гориста местност между селата Княжево и Срем в община Тополовград. Натам са насочени 4 противопожарни екипа. Засега обхваната площ и причините за избухването на стихията не могат да бъдат определени. Има обаче съмнения, че пожарът може да е умишлен, тъй като запалванията са тръгнали едновременно от 3 различни места. Натам са насочени и доброволци.

В община Ивайловград, землището на село Черничино, горят пасища и широколистна гора.

Продължават усилията за овладяване на огнището до село Маточина. Там ситуацията се усложнява от бурния вятър и високите температури. За нея е информиран областният управител Станислав Дечев.

Възможно е заради обстановката в областта да бъде свикан Областният кризисен щаб.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button