Регион

Пожарната обстановка в Хасковско остава усложнена, Борисов пристигна край Княжево

Пожарната обстановка на територията на Хасковска област остава усложнена, съобщават от областна администрация.

Цялата налична техника на районните противопожарни служби, на държавното горско стопанство и допълнителната помощ от Кърджали и Елхово са включени в потушаването на четирите действащи огнища на пожари в региона.

В района на ивайловградското село Черничино огънят е унищожил над 300 декара смесена гора. Там заради труднодостъпната местност борбата с огъня от страна на пожарникари и лесничеи е предимно на ръка.

Пожарът, който гори повече от денонощие край свиленградското село Маточина, се развива към село Варник и все още не е локализиран. Там повече от 12 часа работят военни, пожарникари, горски и доброволци от Свиленград.

В късния следобяд локализираният пожар между селата Хлябово и Сакарци в община Тополовград отново се разгоря. Засегнати са лозя, храсти и сухи треви в землището на Хлябово. В момента екипите се опитват да спрат огъня преди да е навлязъл в голям иглолистен масив.

Над 1000 декара са обхванати от пламъци между селата Княжево и Срем в община Тополовград. Там работят 4 противопожарни екипа, 7 екипа горски и доброволци от Тополовград, като целта е да не се допусне разпространинето на пожара на по-голяма площ.

Въпреки че официално не е свикан, Областният кризисен щаб, включените в него институции на практика са мобилизирани. При необходимост областният управител Станислав Дечев ще свика официално структурата. Засега не се налага обявяване на бедствено положение. В готовност за включване е тежка техника от „Марица Изток“. Като цяло няма застрашени села, няма бедстващи хора и пострадали при потушаването на огъня служебни лица и доброволци.

Тази вечер премиерът Бойко Борисов се запозна с обстановката покрай пожарите при тополовградското село Княжево.

Със съдействието на Борисов тази вечер 60-тонен булдозер тръгна към огнищата на пожарите в района на Сакар планина. Машината ще прокара просеки и ще пресече разпространението на огъня в района на селата Княжево и Срем, край Тополовград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ОГНЕБОРЕЦ
ОГНЕБОРЕЦ
18.08.2017 10:20 10:20

Защо всички са с ръце на кръста и в джобите а не гасят пожара ?

Back to top button