Вече пренасят мебелите в ремонтираните училища и забавачки

Хасково
Мебели

Започна пренасянето на мебелите в ремонтираните училища и детски градини в Хасково, съобщават от общината.

Ремонтите са по оперативна програма “Региони в растеж” и са в две училища и четири детски градини всяка с по две сгради.

Приключил е ремонта в ОУ “Шандро Петьофи” и ОУ “Св. Иван Рилски”. Внасят се нови мебели в детска градина “Слънце” в квартал “Орфей”.

Ремонтите в “Шандор” е за над 3.5 млн. лв., а в “Рилски” за повече от 3.7 млн. лв.

Близо 6 милиона е ремонтът в осемте сгради на четирите детски градини.

Община Хасково обяви обществени поръчки за закупуването на мебели за всички ремонтирани детски градини, за част от тях има сключени договори и мебелите вече са доставени. Средствата за мебелите около 250 000 лв. са от бюджета на общината.

Мебелите, легла, шкафчета, маси, пейки, столове и др. са по заявка на директорите на детските градини. Досега в някои от градините децата спяха в легла от 1965 г., най-новите бяха от 1982 г., когато са били открити детските заведения.

Още новини

loading...

3 коментара

  • Оле, мале, за хубавото хубави са новите мебели, масичките добре със заоблени ъгли – ами леглата?! Какви са тия остри ръбове, дава ли си сметка някой колко сцепени глави и вежди ще има, височината е също повече от колкото трябва!!! За голямо съжаление пак някой е опънал паричките без да има ясна представа какви точно трябва да бъдат мебелите – лесни за обслужване и безопасни за децата!

    • Снимките не са добри. Добре е да ги видите на място – по леглата няма остри ръбове. Техническата спецификация (височина и т.н.) е правена от директорките на детските градини след консултации с персонала. Отидете в вижте на място пък после говорете!

  • Работя в сферата, повярвайте консултации с персонала не са правени. Поръчва се това, което харесва директорката.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.