Португалия очарована от българките при турнето на “Златна Тракия”

Любопитно
Ансамбъл

Домакини и гости на португалския град Гимараеш са останали очаровани от красотата на българките при едноседмичното турне на хасковския фолклорен ансамбъл “Златна Тракия” с ръководител Златка Тимонова.

Хасковската група бе от 35 човека, като там нашите записаха 15 участия. Сред най-паметните бе впечатляващ парад в града домакин, воден от конна полиция, извеждане на футболистите за мач на местния стадион и програма на полувремето, участие в перфектно уреден дом за хора с увреждания, изпълнения в катедрала. Хасковската група имаше изяви и в съседни португалски градове.

Ансамбъл

Заедно с нашите в Гимараеш бяха състави от Индия, Индонезия, Мексико и представители от града домакин, като се сприятелиха с всички.

По време на пътуването хасковлии посетиха редица европейски градове, сред които бяха Падуа, Монако, Барселона, Тулуза, Венеция.

Както Haskovo.info писа, преди турнето на големите танцьори, по-малките се представиха отлично на международен детски фестивал в Сараево, откъдето също донесоха много награди и подаръци.

На 25 август ансамбълът ще участва в програмата за празника на Любимец, от 1 до 7 октомври “Златна Тракия” ще участва на фестивала “Радостта на Европа” в Белград, а на 28 октомври в читалище “Заря” ще е юбилейният концерт на ансамбъла.

Още новини

loading...

8 коментара

    • Ти не ставаш ли за смях като обиждаш толкова добър и емоционален ансамбъл заслужил званието представителен ансамбъл от циоф.

      • И това било ансамбъл, оле боже, оле боже. По-добре да замълча, да не казвам още работи за този ансамбъл.

  • Който и нещастник да стои зад грозните коментари по адрес на ансамбъл “Златна Тракия”, ще му кажа, че това е ансамбъл от деца и юноши, решили да танцуват. И го правят с удоволствие и сърце и радват както публиката в България, така и в чужбина. Какъв ти е на тебе проблема анонимнико проЗт, че си тръгнал да храчиш по децата. Може би `щото твоето дете не играе, а е пълен дрогаж, или може би `щото си от друг ансамбъл и редно да плюеш по конкуренцията. Каквото и да е, мизерник си нещастен.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.