Регион

Военните отбелязаха празника си със стрелби

Турнир по стрелба организираха от хасковското военно формирование 52 740 по повод празника на Втора механизирана бригада.

Домакин на състезанието бе началникът на гарнизон Хасково подп. Николай Александров, а в стрелбите се включи и областният управител Станислав Дечев.

Стрелба

Бригадата е наследник на 8-ма Тунджанска пехотна дивизия, създадена през 1903 г. Тази девизия е взела частие във всички Балкански войни и в Първата световна война.

Днешната Втора механизирана бригада, част от която е и Хасковското формирование, е наследник и на Втора мотострелкова дивизия, създадена през 1962 г. Бригадата днес е в основата на Сухопътните войски на Българската армия.

По традиция военните поканиха приятели и колеги на учебен полигон Добрич, за да сравнят уменията си по стрелба с пистолет. Днес 6 отбора си оспорваха първенството по точност с пистолет „Макаров“: РСПБЗН- Хасково, ОДМВР Хасково, Областна администрация, ВФ 52 740, РС „Изпълнение на наказанията“, Военна полиция. След края на отборното състезание, най-точните стрелци се впуснаха и в индивидуално надстрелване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стрелец
Стрелец
30.08.2017 13:27 13:27

Умното си е умно. Вместо да вдигне пистолета на нивото на очите, той свалил чотурата на нивото на пистолета. Добре, че имаме зам.-областен жена, че да ни отсрами пред военните.

Back to top button