Хасково

Хасковско е на 11 място по безработица, пускат мобилен екип

7.5% е равнището на безработица в Хасковска област към края на юли при 6.7% за страната, съобщи на пресконференция директорът на Регионалната служба по заетостта Господин Господинов.

Така Хасковско се нарежда на 11 място сред 28-те области в България.

Безработицата намалява спрямо юни с 0.2%, а в сравнение с юли миналата година – с 2%. Сега регистрираните безработни в региона са 7 788, като 58% от тях са жени.

Най-ниско е равнището на безработицата в община Хасково – 5.3% и Димитровград – 5.7%, а най-високо в Маджарово – 21.1% и Симеоновград – 18%.

През юли на работа в областта са постъпили 652 безработни и са заявени 440 свободни места.

От 1 септември стартира процедура за прием и оценка на заявки на работодатели за ползване на насърчителните мерки. Към Хасковската служба е създаден мобилен екип за работа с ключови и структуроопределящи работодатели. Целта на екипа е да посредничи за набирането на персонал за предприятията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button