10 хасковлийчета с увреждания заминаха за “Смокините”

Регион
Смокините

10 деца с увреждания и родителите им започнаха участието си в първото “Синьо лято”, организирано от община Хасково. Заниманията се провеждат в общинската почивна база “Смокините” близо до Созопол.

Родителите участват в различни обучителни семинари със специалисти. Предвидени са семинари “Примитивни рефлекси”, “Умствена изостаналост”, “Детска церебрална парализа” и други, с които се цели улесняване на грижите на родителите към децата и възможностите за стимулация на развитието им. Лектори са кинезитерапевт, клиничен психолог и специален педагог.

Докато родителите са обучават, децата се забавляват в басейна и на плажа, участват в занимателни и познавателни игри, рисуват. За децата с двигателни проблеми е осигурена специална инвалидна количка, която може да се движи по пясъка.

Децата и родителите им остават в почивната база до понеделник.

Смокините

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.