Нови 62 места за учители, търсят се и 100 за отглеждане на рози

Хасково
Рози

Нови 62 свободни места за учители са обявени за Хасковска област, сочи справката от Агенцията по заетостта.

Повечето от вакантните места са в Хасково и Димитровград, като с обявените по-рано, бройката е вече около 100.

100 свободни места за общи работници са обявени в община Ивайловград. Става въпрос за отглеждане на рози – копаене, подрязване и розобер. Договорите са срочни, а местата са свободни от 1 септември.

Още новини

loading...

7 коментара

  • А директори и пом.директори в училищата и ученическите общежития търсят ли се? Там са се закотвили хора от много години. Вземат големите заплати, плашат служителите със съкращения и им вземат направо душите с тормоз, но тях никой не ги попипва. Чакат си новите заплати и даже не им минава и през ум, че отдавна трябваше да са пенсионери. РУО си спи сладък сън, че и там хората са началници от доста години. С тези интересчии нищо добро не ни чака.

  • Абсолютна лъжа е, че има свободни учителски места. Само ги обявяват, но хората са предварително нагласени. ; А какво стана с това директорите да имат мандат?

  • Скривате бързо статиите си, когато хората започнат да пишат истини. Толкова учители са без работа. Разсипват ги със съкращения и задължения, а вие махате статията почти веднага, защото проблемите се дължат на личните интереси на директорите, пом.директорите и безхаберното РУО. Масово са за изчистване. Време е да влязат нови хора, които не са обвързани като свински черва. Защо има още управници – пенсионери.

    • Това е новинарски сайт. Няма как всяка малоумна публикация да стои във водещите новини 20 дни, за да може някой селянин да я види и да я коментира. Доколкото виждам новините са си онлайн, в съответните категории. Има и гугъл.

  • С новата образователна реформа 8 -мите класове от основните училища по селата преминаха към средните училища в града, за да се осигури работа на учителите – граждани, а никой не пише за съкращенията по селата. Тези учители няма как да се уредят на работа в града, поради много причини, най-вече заради несменяемите директори, които като частни собственици на общинките училища си назначават по тяхен вкус и приятелски начала, когото си искат. Това е нашата образователна реформа, на практика.

  • Това е истината. Директори и пом.директори си играят със съдбите на учителите. От РУО не си помръдват и пръста, за да променят поне малко нещата. Само си получават големите заплати и чакат ли чакат някой друг да им свърши работата. А непенсионираните началници се държат за столовете като удавници. Защо не ги пенсионирате, бе. Какво чакате още.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.