Канят “Орфей” в Прага, хорът се стяга за юбилеен концерт

Любопитно
Хор

Певците на хасковския детски хор “Орфей” получиха официалната покана за участие в Praga Advent Choral Meeting.

Хоровият фестивал ще се проведе в чешката столица от 30 ноември до 3 декември. Певците ще имат възможност да пеят на едни от знаковите места и катедрали в Прага. Репертоарът трябва да включва коледни и църковни произведения. Получени са и песните, които всички хорове – участници ще изпълнят заедно на заключителния концерт.

Орфейци вече започнаха интензивни репетиции във връзка с концерта “40 години Детски хор “Орфей”, който ще се състои на 22 септември в Хасково. За събитието се очаква да пристигнат бивши хористи от цялата страна, Германия, Франция, Швеция и Америка.

Заедно с това певците се подготвят и за участие в гала концерта на наградените във втория дистантен конкурс “Нови гласове и песни”, който ще се състои на 30 септември в НИМ – София. Хасковлийчетата участваха за втори път в състезанието и отново спечелиха Първа награда.

Натоварената концертна програма продължава на 13 октомври. Тогава орфейци ще пеят на сцената на Военен клуб – Пловдив като част от участниците в юбилейното издание на конкурса “С песен и обич творим добро”.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.