Регион

Хванаха 19 200 контрабандни цигари в микробус с гастарбайтери

19 200 контрабандни цигари задържаха при съвместна проверка митнически и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На трасе „Входящи автомобили и автобуси“ на ГКПП „Капитан Андреево“ пристига микробус „Mercedes vito“ с шведска регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила, управляван от шведски гражданин, с турски произход, пътувала жена му и седемте им деца,едното от които пеленаче. Съпрузите заявили, че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката под предната дясна седалка и в двете задни странични естествени кухини на превозното средство, са открити 980 кутии цигари без валиден български акцизен бандерол от марката „Omega super slims“.

Укритите цигари, както и автомобилът, послужил за извършване на нарушението са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Само за първите три дни на месец септември митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали 250 660 безакцизни цигари и 8 кг. тютюн за пушене. Иззети са 7003 кутии цигари, закупени от Турция от 228 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни проверки митническите служители са открили 110 600 цигари и 8 кг. тютюн за пушене, за които са съставени общо 83 акта, като е задържана и сумата общо 5 645 евро обезпечения по съставените актове.

 

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button