Спорт

Гергана и Даниел отново първи на бридж турнири

Българска бридж федерация проведе поредния 7-ми Младежки Бридж Лагер в ММЦ Приморско.

В лагера взеха участие 93 младежа на възраст от 8 до 24 години от 13 града (Бургас, Варна, Видин, Добрич, Оряхово, Пловдив, Попово, Русе, Сливен, София, Стара Загора, Хасково и Червен бряг).

Бридж

Хасковски представители бяха двойката Гергана Тенева и Даниел Игнатов. Те се състезаваха в категория напреднали, където спечелиха награди във всички турнири, в които участваха.

В двата двойкови турнири проведени на 31 август и 1 септември те се класираха на второ място. След тях започна двудневен отборен турнир. В него Даниел и Гергана се състезаваха в отбор с Тодор Павлов и Виктор Йотов от София. Отбор „1010“ направи 6 победи и една минимална загуба, което му осигури първото място.

В комплексното класиране при девойки на възраст от 16 до 20 години Гергана зае първо място, а при младежи на същата възраст Даниел спечели също първото място.

Това не са първи успехи за двойката, през 2017 г. те участваха в 26-тия Европейски младежки отборен шампионат, където се класираха на 4-то място. Така те извоюваха квота за Световно първенство в Китай следващата година.

Треньорът им Теню Тенев продължава обучението на младежи в Езиковата гимназия. Всеки желаещ да практикува спортен бридж може да се свърже с него: 0887305292.

Бридж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button