Космическият глас на Валя Балканска ще огласи Харманли

Любопитно
Валя Балканска

В продължение на два дни – 9 и 10 септември, Харманли ще бъде домакин на фестивала “На Хармана”, който се провежда за първи път, но инициаторите на идеята обещават събитието да се превърне в ежегоден празник за местните хора и гостите на града, съобщават от общината, която е съоорганизатор.

Програмата на феста е двудневна, като първият ден е наситен с изключително интересни предложения. Посетителите в парк “Димана Данева” ще имат възможност да наблюдават възстановки на обичаи, “вършеене на жито” и “гроздобер”. Талантливи изпълнители от града и общината ще имат възможност да се изявят на сцената на фестивала. На място ще могат да бъдат опитани вкусни гозби и традиционни ястия от региона. Ще има дегустация на вино и базар на продукти на местни производители.

Специален гост на първото издание на “На Хармана” ще бъде Валя Балканска. Участието на народната певица и гайдарят Петър Янев ще започне в 19.30 часа.

Вторият ден от програмата на фестивала е отреден за екстремен винен тур. Организирано е посещение до четири семейни изби от региона.

 

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.