Хасково

Дават имот на Разплащателна в Хасково и отпаднал от МВР на областния

Поземлен имот с площ 6394 кв. м, намиращ се на ул. „Панорама“ №7 в Хасково и включващ пет самостоятелни обекта в пететажна сграда, се предоставя от Министерски съвет на Държавен фонд „Земеделие“.

Фондът вече ползва останалата част от сградата. Решението ще позволи да се осигурят допълнителни помещения за съхранение на нарасналия обем документация за програмния период 2014-2020 г. Освен това, ще се изгражда архивен център за съхранение на документацията на областните дирекции на ДФЗ в Хасково, Бургас, Кърджали. Пазарджик, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Ямбол и Смолян, реши правителството.

Поради отпаднала необходимост от МВР е отнето управлението върху поземлен имот – публична държавна собственост, намиращ се в местността „Землище“ край ивайловградското село Попско. Теренът с площ 9,9 дка и построените в него три сгради преминават в управление на областния управител на Хасково.

С други решения правителството промени от публична в частна държавна собственост статута на имоти, предоставени за управление на Министерство на отбраната, но с отпаднала необходимост за ведомството и за Българската армия. Решенията ще позволят с тях да бъдат извършени разпоредителни действия – продажба чрез търг, съгласно Закона за държавна собственост. Сред обектите със сменен статут е поземлен имот в с. Минерални бани с площ от 20 дка и застроен с пет сгради.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button