Регион

Екоинспекцията глоби с по 10 000 лв. два цеха

Два цеха за производство на гасена вар са глобени с по 10 000 лв. през август, съобщават от РИОСВ-Хасково.

Глобите са за това, че не са представили документи за извършена регистрация на гасена вар, съгласно изискванията на Регламент REACH.

С 1000 лв. е глобено Млекопреработвателно предприятие в Меричлери за изпускане на отпадъчни води в р. Меричлерска над допустимите норми. Глобени са и две физически лица, билкозаготвител от Хасково за непредоставена обобщена справка за изкупени, реализирани и налични количества билки през миналата година със 100 лв. и жител от с. Елена за отглеждане на крави, без дейността да е съгласувана с РИОСВ-Хасково с 200 лв. Наложена е еднократна санкция за 1967 лв. на Пивоварен завод в Хасково, за изпускане на отпадъчни води в Терс дере над допустимите норми.

През отчетния период са съставени и три акта, два от които за нарушения по Закона за водите и един по Закона за биологичното разнообразие.

Преустановена е дейността по незаконно събиране и съхранение на излезли от употреба МПС от площадка в Свиленград.

На „Зеления телефон“ са постъпили 14 сигнала, половината от които са за бедстващи защитени видове птици – 6 щъркела и един сокол са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково са извършили през август 136 проверки на 135 обекта. Дадени са 62 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта, наложена е една санкция и са издадени 6 наказателни постановления на стойност 23 300 лв. Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди, са на обща стойност 7 181 лв.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button