Искат клуб на културните дейци в Хасково, пуснаха и подписка

Хасково
Пресконференция

Интелектуалци свикаха пресконференция, на която алармираха, че вече втора година културните дейци в Хасково нямат клуб.

Срещата с журналисти бе в кафене в Бизнесцентъра и бе свикана от Гочо Павлов, Йордан Нанчев, адвокат Надежда Стоянова и Петър Ангелов. Те подчертаха, че във всеки нормален град културните дейци имат свой клуб.

Пусната е и подписка, която вече е подкрепена от 66 интелектуалци от Хасково. Тя ще бъде внесена в общината.

От пресслужбата на кметството съобщиха, че се работи клуб на културните дейци да бъде обособен в Синята къща. Там се чака разрешение от Министерството на културата за извършването на ремонт, защото сградата е паметник на културата. После отдаването на клуба трябва да стане с решение на общинския съвет.

Пресконференция

Още новини

loading...

8 коментара

  • Кмета обещал до КОЛЕДА въпроса да бъде решенКато гледам тия другари те са сигурно около 73 –78 годишни пък и възраста на кмета е натам Ха дано да дочакат тоя срок

  • Каква култура ще правят тия старчоци? Като кметуването на другия съарчок Беливанов – немощно, безидейно, вяло и тъпо. Ха честито на Хаслово!

  • Е, това вече е върха на идиотизма. Какви претенции имат тия тримата, в кой век живеят, въобще като какви се изживяват. Вехти хора, живеещи в миналото, застинали 100 години назад, непомръднали наникъде от десетилетия, кухи лейки. Хайде скрийте се. А Беливанов да си направи един пенсионерски клуб и да си събира там наборите и братята по тъпизми. Под негово ръководство Хасково наистина ще стане селото на пенсионерските идеи – във всеки смисъл на думите.

  • Всичко това е идея на Шалапутьов ….да приберат едни пари от общината. Защо журналистите не ги попитат как ще финансират новото КДК. По закон то може да бъде само сдружение с идеална цел без право на каквато и да е стопанска и търговска дейност. Няма да има дори кой да им плаща телефоните.Забравихте ли че в общинския съвет Шалапутьов предлагаше да се вземат парите на инвалидите и да се дадат на тях….А иначе в Хасково КДК си има само дето не е подчинено на тях…..

  • Моля, истинските културни дейци на Хасково да се разграничат от тия глупости, и да изяснят “героите” от снимката какви точно заслуги имат за развитието на културата в града, за да имат такива огромни претенции. Че и с Бойко били говорили!!!!!!!!! Леле, по-добре да бяха отишли до Патриарха да им опрости грешните и с нищо незаслужени напъни. Сребролюбци недни!

  • Т. нар. кмет на Хасково, който в първия се ден от кметуването събори скулптура на един истински хасковски творец и се закани на други творби в града, да каже за какви деятелности на тези псевдо творци и псевдо хасковлии, ще им предостави емблематичното за Хасково Кирково училище за клуб?

  • Инфо,стига с тия глупости,бе. Никой от тия на снимката не е известен с нещо в тоя град. Какви културни дейци,какви 5 лева?

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.