Регион

Хванаха трима маскирани, задигнали над 100 бона от свиленградчанин с електрошок

Екшън като от холивудски филм се разиграва на 20 май пред дома на семейство от Свиленград. Трима маскирани мъже ги нападат с електрошок, бият мъжа и задигат солидна сума – 55 000 евро, 5 000 лева и телефон.

Четири месеца по-късно от полицията и прокуратурата се похвалиха на брифинг, че са задържали нападателите. Това са Николай Б. на 29 г., Христо Х. на 28 г. и Митко М. на 20 г. И тримата са познати на органите на реда с предишни подобни престъпления. Двама от тях дори и в момента са под домашен арест за друг грабеж и изнудване.

По време на разследването тримата са разпознати на видеозаписи от охранителни камери, посочени са и от няколко свидетели, сред които и анонимен. Има данни, че са работили заедно по грабежи и кражби и преди. От тях само Николай е от Свиленград.

Откраднатите пари не са открити. Потърпевшият е дал обяснения за това, че е носил толкова голяма сума в брой, но разследващите се задоволиха с обяснението, че са легални без повече подробности. Нападнатият 43-годишен мъж имал собствен бизнес, но бил и чест гост на казината в града край Марица. От прокуратурата обаче категорично отхвърлиха версията парите да са спечелени на хазарт.

Обвинението към тримата обвиняеми предвижда от 5 до 15 години затвор и конфискация на до половината от имуществото им.

Директорът на ОД на МВР демонстрира електрошок
Директорът на ОД на МВР – Хасково Ангел Цанков демонстрира електрошок, но уточни, че не е този от грабежа

Снимки: Георги Даскалов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button