Любопитно

800 хасковлийчета предадоха стара хартия и спасиха 65 дървета

800 силни малки екоактивисти се включиха в националната кампания „Стара хартия за нова книга“ в Хасково.

Те предадоха близо 5 тона стара хартия и така спасиха от изсичане 65 дървета. Под надслов „Почисти и прочети“ децата научиха повече за рециклирането, разбраха как да събират разделно отпадъците и се сдобиха с над 1000 нови книжки по избор.

Акция

В Хасково акцията „Стара хартия за нова книга“ се провежда за втора поредна година и отново беше част от празниците на града на Богородица. Кампанията беше открита от кмета на общината Добри Беливанов, който приветства гостите и изтъкна значимостта на каузата. За настроението на присъстващите се погрижи „Театърът на приказките“ – София с постановката „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка“ – история за три животинчета, които живеят в парка и се хранят с отпадъци от опаковки.

В празничната програма се включиха над 150 деца от вокални групи и танцови състави от Хасково, сред които шампионите по спортни танци за младежи от клуб „Гранд“, спортните клубове „Тангра“, „Мега спорт“, акробатите от „Юнак“ и звездите на аеробиката от „Виолена“. На сцената на пл. „Свобода“ се изявиха детската фолклорна формация на ансамбъл „Южняци“ и балетна формация „Рона“. Младите таланти Дария Боева и Тереза Желязкова изненадаха пубиката със своите песни.

Акция

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button