Културното министерство подкрепи отпечатването на нови книги

Любопитно
Библиотека

Министерството на културата ще подпомогне финансово издаването на книгата “Щрихи от две епохи” – писма на Нестор Марков до негови съвременници.

Те са подбрани от Мария Ловджиева, автор на идейния проект на изложбата по случай 180-годишнината от рождението на достойния представител на възрожденската интелигенция Нестор Марков. БАН почете годишнината с юбилейна научна сесия, а документалната изложба гостува и в Хасково, припомня Haskovo.info.

С подкрепата на програмата “Помощ за книгата” 2017 роденият в Хасково писател Маргарит Жеков ще издаде своята нова книга “Гетсимания”. Преди дни той получи поредна награда, този път от конкурса “La piazzetta“, организиран от Центъра на артистите в Салерно – Италия.

Сдружение “Литературен кръг “Смисъл” ще отпечата стихосбирка на Гриша Трифонов. Нейното заглавие е “Архипелаг”, както се нарича едно от знаковите стихотворения на твореца, останал в културния летопис и като създател на фестивала “Поетични струни” в родния си Харманли.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.