Предупреждение към забавачките: при пожар децата се крият в шкафове

Хасково
Пожарна

Учебна евакуация и демонстрации проведоха тази сутрин хасковските пожарникари в Детска градина №3, сграда “Незабравка” на улица “Добруджа” в областния град. Тук децата са 105.

След като малчуганите бяха изведени на двора, пожарникарите запалиха огън и показаха на децата как се гаси – с пожарогасител в основата на пламъците. Повечето деца посрещнаха демонстрациите с ръкопляскания, други се разплакаха и бяха успокоени от учителките и огнеборците, които заслужиха и благодарствено писмо от детската градина.

Пожарна

В края децата се забавляваха като пръскат с пожарникарския маркуч.

На персонала бе проведен инструктаж, в който учителките бяха предупредени, че при пожар след евакуацията на двора, децата трябва да бъдат преброени. Това се прави, за да се разбере дали някое дете не е останало вътре. Огнеборците предупредиха, че при пожар децата често се крият в дървени шкафове и ракли, защото си мислят, че там са в “къщичка” и са защитени. Това обаче не е така.

Днешната инициатива се проведе във връзка със “Седмица на пожарна безопасност”.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.