Любопитно

Софийски джазмени специални гости на юбилея на „Орфей“

„Станислав Арабаджиев трио“ са музикантите, които ще подкрепят хор „Орфей“ в неговия концерт „40 години детски хор „Орфей“.

Младите музиканти вече са познати на хасковската публика от участието им в джза фестивала през 2016 година. Именно тогава се родила и идеята на диригента Елена Цветкова да направят съвместен проект.

„Nidaros jazz mass“ е произведението, което те ще изпълнят на концерта на 22 септември. Това ще бъде уникална възможност за меломаните в Хасково, защото месата се изпълнява обикновено със съпровод само на пиано. Творбата е написана от Боб Чилкот – английски композитор и дългогодишен член на Choir of King’s College, Cambridge.

Предвид значимостта на концерта Елена Цветкова е решила да представи творбата в оригинал. Това е голямо предизвикателство за певците на „Орфей“, защото музикантите пристигат в града ни на 21 септември вечерта, а първата и единствена съвместна репетиция ще бъде в деня на концерта. „Ние се подготвяме дълго, а и изцяло разчитам на професионализма на музикантите от триото“, заяви диригентката. Освен децата от хор „Орфей“ в изпълнението се включва и камерна формация „Орфей+“.

За всички, които се вълнуват от класическа и от джаз музика – концертът е на 22 септември от 18 ч. в Младежки център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button