Ремонтираха паметника-морена и камбанарията на Ямача

Хасково
Ремонт

Изцяло нов вид има пространството около паметника–морена за Освобождението на Хасково, който се намира до църквата “Св. Богородица”.

До морената е издигнат пилон с националния флаг с размери 3.50 на 1.50 метра. Около нея е оформено пространство с бял камък и три вида растения. Монтирано е осветление. По този начин паметника е видим във всяка част на денонощието.

Благоустрояването е извършено от ОП “Екопрогрес”, проектът е на дирекция “Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции” на община Хасково.

Завърши ремонта и на камбанарията на Ямача. Подменена е мазилка, направена е пълна профилактика на камбаните, каквато не е извършвана от поставянето им. Ремонта наложи спирането звука на камбаните за няколко дни, но сега те отново огласят областния град.

Още новини

loading...

4 коментара

  • Предлагам в най-скоро време да издигнат националния флаг и до шах-масичките, които “големият” хасковски кмет направи за 2 години кметуване. Евалла! Каква мащабна дейност, какви велики идеи за развитието на Хасково…. Жив потрес!

  • Абе ИНФО вие сте си плюли в устите с хасково нет Защо не пишете това ОСВОБОЖДЕНИЕ от кого е така и не се разбира кои са освободените и кои освободителите Пишете кой учебник по история ползвате и кой е авторащото както вървят работите ще се окаже че са ни освободиле ЕС или АМЕРИКАНЦИТЕ които преплували океана с КАНУТА и са били завоевателя ни но кой е той така и не става ясно Като чета БЕЗОБРАЗИЯТА ви се чудя къде живея – в България или може би някой де ще пишете че сме ———- То бива лизане и слугуване но трябва и достойнство особенно в ПИСАЧИТЕ

  • Страшна работа свьршил Беливанката. Особено тва около морената си е направо подвиг.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.