Хасково

Ремонтираха паметника-морена и камбанарията на Ямача

Изцяло нов вид има пространството около паметника–морена за Освобождението на Хасково, който се намира до църквата „Св. Богородица“.

До морената е издигнат пилон с националния флаг с размери 3.50 на 1.50 метра. Около нея е оформено пространство с бял камък и три вида растения. Монтирано е осветление. По този начин паметника е видим във всяка част на денонощието.

Благоустрояването е извършено от ОП „Екопрогрес“, проектът е на дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“ на община Хасково.

Завърши ремонта и на камбанарията на Ямача. Подменена е мазилка, направена е пълна профилактика на камбаните, каквато не е извършвана от поставянето им. Ремонта наложи спирането звука на камбаните за няколко дни, но сега те отново огласят областния град.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
???
???
12.09.2017 15:08 15:08

Баси м@йката!

Анонимен
Анонимен
12.09.2017 17:54 17:54

Предлагам в най-скоро време да издигнат националния флаг и до шах-масичките, които „големият“ хасковски кмет направи за 2 години кметуване. Евалла! Каква мащабна дейност, какви велики идеи за развитието на Хасково…. Жив потрес!

иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
12.09.2017 19:46 19:46

Абе ИНФО вие сте си плюли в устите с хасково нет Защо не пишете това ОСВОБОЖДЕНИЕ от кого е така и не се разбира кои са освободените и кои освободителите Пишете кой учебник по история ползвате и кой е авторащото както вървят работите ще се окаже че са ни освободиле ЕС или АМЕРИКАНЦИТЕ които преплували океана с КАНУТА и са били завоевателя ни но кой е той така и не става ясно Като чета БЕЗОБРАЗИЯТА ви се чудя къде живея – в България или може би някой де ще пишете че сме –––- То бива лизане и слугуване но трябва и достойнство особенно в ПИСАЧИТЕ

Анонимен
Анонимен
12.09.2017 21:23 21:23

Страшна работа свьршил Беливанката. Особено тва около морената си е направо подвиг.

Back to top button