Хасково

РЗИ: Голям проблем е закриването на Кожния диспансер в Хасково

Голям проблем при проследяването, адекватното лечение и диспансеризацията е отворил закриването на Центъра за кожно-венерически болести в Хасково. Това стана преди 4 г. с решение на общинския съвет.

Проблемът бе поставен на пресконференция в РЗИ във връзка с изпълнението на превантивните дейности по Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции в България за периода 2017 – 2020 г.

Както Haskovo.info писа, трима са ХИВ-позитивните за последните 3 г. в Хасковска област, а тези със сифилис са 34. За периода 2014–2016 г. здравната инспекция е извършила в Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН и по Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции изследване за ХИВ-носителство на 8202 лица.

Във връзка с организацията по изпълнение на възложените задачи от здравното министерство вече са проведени работни срещи на ръководството на РЗИ с представители на двете неправителствени организации, работещи на територията на областта – фондация “Толерантност и взаимопомощ” и фондация “Български център за джендър изследвания” – клон Хасково, ОДМВР-Хасково, Превантивно-информационен център по наркотичини вещества-Хасково, Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни-Хасково, които са партньори при изпълнението на дейностите.

Определени са сътрудниците на терен от неправителствените организации, които са обучени по програми, финансирани от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария за работа с рискови групи. Те ще консултират и изследват хора, които използват наркотици интравенозно, както и мъже, правещи секс с представители на същия пол.

Целта е да се предотврати епидемия от носителство на ХИВ, от каквато има опасност, заради географското разположение на страната – на кръстопът между Европа и Азия.

Пресконференция

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.09.2017 18:09 18:09

еми като е проблем,разкрийте го отново,бе гробари,какьв ви е проблема?

Желю Добромиров Желев
Желю Добромиров Желев
13.09.2017 19:31 19:31

Лека полека ГЕРБ закриват България!!!!!

Триперчо
Триперчо
13.09.2017 20:21 20:21

Соня Димитрова с тая пъстра рокля и огърлица май-май първа ще хване кожни болест….
Ха-ха-хоооо….
Де,ще се лекува?????

123
123
14.09.2017 9:45 9:45

Тая Соня е толкова грозна,че на кой ще му стане……..

Анонимен
Анонимен
14.09.2017 13:00 13:00

ТЕ ЗАКРИХА ДЪРЖАВТА ЗА ДИСПАНСЕРА СЕ ЗАГРИЖИЛИ

Back to top button