Хасково

Социалните: Родителите да не ни носят бележки от училище заради детските

Вече няма нужда родителите на ученици да носят в „Социално подпомагане“ бележки от училищата, че децата им са записани в училище, за да получават детски надбавки, напомниха от ведомството.

Причината е, че влезлите в сила промени в нормативната уредба не са достатъчно познати както на родителите, така и на служителите в образованието. Въпреки че това изискване е отпаднало още преди няколко месеца, родители продължавали да носят подобни бележки, заради които веднъж им се налага да ходят до училищата, втори път до „Социално подпомагане“.

Дали определено дете е ученик социалните вече ще проверяват по служебен път и детските няма да бъдат спирани ако не се донесе бележка. Това важи не само за децата в училищата, а и за тези в подготвителните групи в детските градини, уточниха социалните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button