Хасково

7 общини в Хасковско обявиха 21 места за стажанти

7 общини в Хасковска област са обявили свободни места за младежи- кандидати за стаж по националната програма „Старт на кариерата“.

Срокът за подаване на документи в бюрата по труда е 9 октомври. Общините Хасково, Димитровград, Свиленград, Харманли, Любимец, Минерални бани и Стамболово предлагат по 3 места.

Целта на програмата е да се улесни преходът от образование към заетост и да се постигне комбинация от знания, умения и практика в съответствие със съвременните изисквания на трудовия пазар. Кандидатите трябва да са на възраст до 29 г., и да имат висше образование, съответстващо на изискванията на работодателя за заемане на конкретното работно място. Друго условие е да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование. Одобрените ще имат възможност да работят за срок от 9 месеца.

В Хасковска област стажантски места са обявили още областната администрация, Регионалната дирекция за социално подпомагане – Хасково, дирекциите за социално подпомагане в Димитровград, Свиленград, Ивайловград, Тополовград, Харманли, Дирекция „Регионална служба по заетостта“ в Хасково, бюрата по труда в областния град, Димитровград, Харманли, Свиленград. Млади специалисти приемат също Службата по геодезия, картография и кадастър, Главна дирекция „Автомобилна инспекция“, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button