Хасково

КАТ готви мащабна акция. Трима загинали и 200 ранени при катастрофи през 2017-а

И КАТ – Хасково ще се включи в Европейския ден без загинали на пътя – 21 септеември.

В четвъртък в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе операция EDWARD (European Day Without A Road Death). Спаси животи! Това е мотото на тазгодишната кампания на Пътна полиция в България. Инициативата е на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се провежда за втора поредна година, като целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя.

Акция
Димо Чобанов

Началникът на КАТ-Хасково главен инспектор Димо Чобанов съобщи на пресконференция, че утре ще има полицейско присъствие на всички натоварени кръстовища. Целта е подпомагане на трафика и санкциониране на нарушители. 20 екипа с коли ще бъдат в общините Хасково, Минерални бани и Стамболово. В областта пък пътните полицаи са 70. В четвъртък те ще упражнят 24-часов контрол.

От началото на тази година до 31 август в Хасковска област са станали 665 катастрофи с трима загинали и 200 ранени. За сравнение за същия период на миналата година катастрофите са 800 с 16 загинали и 245 ранени. Сега констатираните нарушения са 18 582 срещу 13 258 за миналата година. Глобените за превишена скорост са 4108 при 3908 за първите 8 месеца на 2016-а.

Сред причините за по-добрите резултати са подобрената инфраструктура и засиления контрол.

Вече са водени разговори с Регионалното управление на образованието – Хасково пътни полицаи да говорят на учениците за пътната безопасност в часа на класния ръководител.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бат Желю
бат Желю
20.09.2017 12:27 12:27

Напомням на КАТ-аджиите,че са такива….УТРЕ са обикновени граждани…..
То само с репресии и акции не става!!!!
Така ,че УМНАТА колеги КАТ-аджии…..

Back to top button