Хасково

Зам.-министър Николова инспектира ремонтираните „Шандор“ и „Слънце“

Обществено обсъждане на предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз се проведе в Областна администрация.

По инициатива на заместник-министър Деница Николова стартът на поредицата от обществени обсъждания и представяне на приоритетите пред МРРБ бе даден в Хасково.

Посещение

Областният управител Станислав Дечев заяви, че Председателството е изключителен приоритет за правителството. Той подчерта, че географското и стратегическо положение на региона не са единствените предимства. „През последната година в Хасковска област се реализираха няколко сериозни инвестиции, откриха се нови работни места и производства. Затова и второто послание на Председателството „Европа на конкурентноспособността“, може да бъде видяно в умален мащаб тук“, заяви Областният управител. В региона е изпълним и третият приоритет-кохезията.

Зам.-министър Николова подчерта, че именно балансираното развитие на регионите е основен приоритет за МРРБ по време на Председателството. Министерството на регионалното развитие ще постави този акцент и ще изведе дискусията за управление на ресурсите след 2020 г. на регионално и местно ниво, подчерта тя.

В общественото обсъждане участваха кметове на общини от региона, представители на работодателски организации, НПО, синдикати.

По-късно Деница Николова посети детска градина „Слънце“ в квартал „Орфей“, като заяви, че такава няма и в София. Тя бе придружавана от кмета Добри Беливанов и заместник-кмета Милена Трендафилова.

Николова бе силно впечатлена от големия двор на градината и практичното му разпределение, както и от игрището с изкуствена трева.

Тя посети и ОУ „Шандор Петьофи“, където се срещна с директора Антоанета Петрова и поздрави първокласниците. Деница Николова изрази задоволството си от цялостния ремонт на училището, новите игрища в двора и обновеният физкултурен салон.

И двете образователни институции, посетени от заместник-министъра са ремонтирани по ОП „Региони в растеж“. Николова е ръководител на Управляващия орган на програмата. В Хасково две училища ОУ „Шандор Петьофи“ и ОУ „Св. Иван Рилски“, както и четири детски градини с осем сгради се ремонтират по оперативната програма, средствата за ремонтите са над 17 милиона лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митю Клявката
Митю Клявката
20.09.2017 15:05 15:05

И след,като си поговориха небивалици,попаднаха,попийнаха и на заслужена почивка се отдадоха….

Анонимен
Анонимен
20.09.2017 16:21 16:21

Най-големия виц, граничещ с черен хумор: Хасково случи на управляващи. Пази, Боже…….

нина
нина
20.09.2017 17:05 17:05

Ами Беливанчо какво търси там.Консулчо би трябвало да е…….

Анонимен
Анонимен
20.09.2017 21:04 21:04

Добри Талибанов е по тия мурафети.

Криско- Писко
Криско- Писко
20.09.2017 21:31 21:31

Много правилно определя момента Клявката – поприказваха попийнаха похапнаха завериха командировъчното на Софиянката и се отдадоха на почивка разговори под шипковия храст Ееееееее голяма работа е да си герберуправляващ досущ като Бать Бойко

Back to top button