Хасково

Прокуратурата подхвана руснака за нарколабораторията в Хасково

Хасковската районна прокуратура привлече като обвиняем 38-годишният руски гражданин Дмитрий С. временно пребиваващ у нас, за държане на наркотични вещества без разрешително, съобщават от държавното обвинение.

Както Haskovo.info писа, вчера в квартирата на руснака на улица „Оборище“ в Хасково бяха открити и иззети различни вещества, използвани за производство на наркотици – дестилирана вода, противогази, натриева основа, везни, котлони, фосфор, 36 литра друг разтвор, стъклена купа с остатъчно вещество, реагиращо на метамфетамин, и 20 броя стъклени епруветки с различна вместимост. Установено е, че жилището било оборудвано като лаборатория за производство за синтетични наркотични вещества.

Същият ден при проверка в лек автомобил „Ауди А6“, управляван от обвиняемия Дмитрий С., били открити и две топчета от бяло кристално вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на метаамфетамин.

Руснакът е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Спрямо него в Районна прокуратура-Хасково се води и друго досъдебно производство за това, че шофирал колата си без книжка. Досега Дмитрий С. е осъждан многократно, включително и за държане на наркотични вещества, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок за предходно осъждане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аjax
Аjax
21.09.2017 15:46 15:46

Вкъщи ли,бе Мите?Мале мале!

Werner Heisenberg
Werner Heisenberg
21.09.2017 19:06 19:06

Ауди-то не е А6, а „allroad“, ама нали трябва постоянно много новини да правим и да сме компетентни..

Анонимен
Анонимен
21.09.2017 20:26 20:26
Отговор до  Werner Heisenberg

Питай прокуратурата и полицията дали познават марките и моделите

VW
VW
22.09.2017 11:33 11:33
Отговор до  Werner Heisenberg

Audi A6 Allroad

Back to top button